Miért jó és miért nem a kapszulás kávé?

Miért jó és miért nem a kapszulás kávé?A kávéfőző vásárlás elsőre egyszerűnek tűnhet, azonban, ha kicsit utánajárunk a lehetőségeknek és megnézzük a választékot, akkor rájövünk, hogy nem is olyan könnyű kiválasztani a legjobb kávéfőző gépet. Nézzük meg az egyik népszerű típust, a kapszulás kávéfőzőt közelebbről.

A kapszulás kávéfőzőt legtöbben az egyszerű használhatóság miatt kedvelik. Nem kell sok időt tölteni a főzéssel és az előkészületekkel, csak be kell tenni a kávékapszula tartóba a megvásárolt kapszulát, meg kell nyomni egy gombot, és pár perc múlva már élvezhetjük is a friss kávét. A különböző ízesítéseknek köszönhetően valóban élvezhető a kávé, mindenki megtalálhatja azt az aromát a választék között, ami számára a legjobban megfelel. Ugyan a kapszulákat előre elkészítve vásároljuk, de ha ügyelünk a gyártási és a lejárai időpontokra, akkor a frissességgel sem lesznek nagy gondjaink.

A hátrányok közé tartozik, hogy ínyenceknek nem igazán való ez a fajta kávézás, ugyanis nem saját őrléssel, és nem minőségi kávégéppel készül. Persze az így készült kávék már egy-két nagyságrenddel drágábban is készülnek el, míg egy kapszulás kávéfőző már 15-20 ezer forint körül beszerezhető. A kapszulák ráadásul nem túl környezetbarátak, ugyanis minden egyes kávéfőzés műanyag hulladékkal jár. A mai világban már ez is sokak számára hátrányt jelent, mert nem túl környezettudatos megoldásról van szó.